ویزای دانش آموزی آلمان

کشور آلمان یکی از بهترین کشورهایی است که می توان برای ادامه تحصیل در مقاطع پیش از دانشگاه انتخاب نمود. به علت شرایط خاص و ویژه و مزایای بسیار تحصیل در این کشور، والدین تمایل زیادی به تحصیل فرزندان خود در مدارس آلمان و دریافت ویزای دانش آموزی آلمان دارند. از جمله این شرایط می توان به سیستم آموزشی بسیار قوی این کشور اشاره نمود. از دیگر شرایط مساعد جهت ادامه تحصیل‌ در آلمان امنیت بالا، آب و هوای بسیار خوب این کشور و نیز شرایط خوب کاریابی پس از اتمام دوره تحصیلات در آلمان است.
در مدارس بین المللی آلمان برنامه درسی خاصی تدوین شده است. این سیستم درسی درسیستم تحصیل در اروپا و سازمان های معتبر اروپا و تحصیل در کانادا و آمریکای شمالی کاملا مورد تایید است. مورد تایید بودن این سیستم به این معنا است که دانش آموزان فارغ التحصیل شده از این مدارس به راحتی می‌توانند از مهارت و دانش خود در سایر کشورها استفاده نمایند.


نظام آموزشی مدارس آلمان
سن شروع تحصیل دانش آموزان در کشور آلمان از ۶ سالگی است‌. بر اساس قوانین آموزشی هر ایالتی در کشور آلمان، دوره تحصیلی پیش از دانشگاه تاریخ شروع و پایان متفاوتی خواهد داشت. اما به طور کلی 9 سال تحصیل در مدارس آلمان برای دانش آموزان اجباریست. اگر بخواهیم مقاطع تحصیلی پیش از دانشگاه را در کشور آلمان دسته بندی کنیم، به سه دسته کلی و سه مرحله اصلی تحصیلی میرسیم که شامل موارد زیر می باشد.:


تحصیلات دوره ابتدایی در کشور آلمان : این دوره تحصیلی از کلاس اول تا کلاس دهم و به مدت 10 سال در مدارس آلمان برگزار می شود. و در صورتی که دانش آموزان در آلمان قصد ورود به دانشگاه و ادامه تحصیل را نداشته باشند در این مقطع ترک تحصیل کرده و وارد بازار کار می شوند.

تحصیلات مقطع متوسطه 1 در آلمان : این دوره تحصیلی شامل کلاس های یازدهم و دوازدهم می شود، که این دوسال تحصیلات آنها، شامل دروس آمادگی حرفه ای برای بازار کار می شود. پس از اتمام دوره اجباری اولیه دانش آموزان المان یکی از 4 نوع موسسه آموزشی زیر را برای ادامه تحصیلات حرفه ای خود انتخاب می کنند.
مدارس ورزشی(ورزشگاه ها)، که در میان آلمانی ها بسیار محبوب است.
مدارس تحصیلات عمومی
مدارس تحصیلات علوم پایه
مدارس تحصیلات حرفه ای

تحصیلات مقطع متوسطه 2 در آلمان: این مقطع پایه سیزدهم تحصیلی در آلمان را تشکیل می دهد که دوره های آمادگی برای ورود دانش آموزان به دانشگاه است. و دانش آموزان در این مقطع شاخص هایی که توسط کمیسیون های دانشگاه ها در نظر گرفته می شود را مطالعه می کنند و در پایان سال با شرکت در امتحانات Abitur خود را برای ورود به دانشگاه های آلمان بسنجند.


مدارس بین المللی تاسیس شده که در آلمان مشغول به فعالیت هستند، به دو صورت خصوصی و دولتی اداره می‌شوند. به طور کلی اکثر مدارسی که به صورت دولتی اداره می‌گردند، در شهرهای بزرگ و پرجمعیت این کشور قرار دارند.

زبان تحصیل در مدارس بین المللی آلمان عموما زبان انگلیسی است. اما در بعضی مدارس زیان دوم نیز تدریس می‌گردد. تحصیل در کشور آلمان دارای استاندارد بالایی بوده و کلاس‌ها با جمعیت کم و امکانات بالا برگزار می‌شوند.

در نظام آموزشی آلمان، وارد شدن به دوره مدارس مختلف مشروط به کسب نمره‌های دانش آموزان است. برای مثال چنانچه میانگین نمره‌های دانش آموز بالا بوده و از شرایط تحصیلی خوبی برخوردار باشد، می‌تواند برای ورود به مدارس  Gymnasium درخواست داده و اقدام به تحصیل در این مدارس نماید. دانش آموزانی با نمرات متوسط وارد مدارس Realschule  خواهند شد.

سیستم و نظام آموزشی کشور آلمان دارای قوانین و شرایط ویژه‌ای است. به گونه‌ای که دانش آموزانی که دیپلم خود را از کشورهای دیگر کسب کرده باشند، به طور مستقیم قادر به وارد شدن به دانشگاه‌های آلمان نبوده و پیش از ورود به دانشگاه باید یک سال را در کالج (به عنوان سال سیزدهم تحصیلی) در کشور آلمان به تحصیل بپردازند. و یا اینکه حداقل تنها در شرایط فوق است که اجازه ورود این دانشجویان به دانشگاه‌های آلمان داده خواهد شد.



زبان تحصیل در مدارس آلمان

برای تحصیل در تعدادی از کشورها در مقاطع پیش از دانشگاه نیازی به ارائه مدرک زبان نیست. اما در کشورهایی از جمله آلمان ارائه مدرک زبان آلمانی برای تحصیل در مدارس این کشور ضروری است. بنابراین اگر دانش آموز به طور کامل به زبان آلمانی مسلط باشد، می‌تواند در مدارس دولتی این کشور تحصیل کند.
زبان تحصیل در مدارس شبانه روزی، زبان انگلیسی است. دانش آموزانی که در مدارس شبانه روزی تحصیل می‌کنند علاوه بر زبان انگلیسی، زبان‌های فرانسوی، اسپانیایی و یا لاتین را نیز می‌آموزند.


شرایط حضور در مدارس آلمان
دانش آموزان از سن ۶ سالگی به مدرسه رفته و از ساعت ۸:۰۰ الی ۱۳:۰۰ به تحصیل و علم آموزی در مدارس می پردازند. کتاب‌های درسی در آلمان هر ساله تجدید چاپ نمی‌گردند. کتاب‌های درسی در کتابخانه مدارس موجود بوده و در اول سال تحصیلی به دانش آموزان امانت داده می شود. آموزش در مدارس دولتی آلمان رایگان بوده و دروس با زبان آلمانی تدریس می‌گردند.


مدارس ایرانی در آلمان
مدارس ایرانی متعددی در آلمان جهت تحصیل ایرانیان وجود دارد. یکی از آن‌ها مجتمع آموزشی شهید بهشتی در هامبورگ، که در سال ۱۳۶۱ فعالیت خود را آغاز نموده است. این مجتمع تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران تاسیس شده و خدمات ارائه شده در این مجتمع شامل خدمات تحصیلی دوره ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان است.

مدارس بین المللی آلمان
کیفیت آموزشی و استانداردهای تحصیلی در آلمان بالا بوده و دانش آموزانی که در این مدارس به تحصیل می‌پردازند از مزیت استفاده از این امکانات برخوردار هستند. مدارک تحصیلی دانش آموزانی که از مدارس آلمان فارغ التحصیل شده‌اند مورد پذیرش بسیاری از کشورها برای ادامه تحصیل و یا اشتغال است. فارغ التحصیلان این مدارس امکان تحصیل در برترین دانشگاه‌های جهان را دارند.​​​​​​​


مدارس شبانه روزی
مدارس شبانه روزی که از نظر شباهت قابل مقایسه با مدارس دولتی هستند، دارای کیفیت آموزشی بسیار بالایی بوده و آماده پذیرش دانش آموزان بین المللی هستند. از جمله مهم‌ترین مزیت‌های تحصیل در این مدارس می‌توان آشنایی با دانش آموزان مهاجر، فرهنگ و آداب و رسوم آنان، زبان سایر کشورها، سازگاری با محیط‌ و مکان‌های جدید، سازگاری با افراد و ایجاد حس استقلال در دانش آموزان را نام برد.

مدارس روزانه
برای تحصیل در مدارس روزانه نیازی به پرداخت شهریه و هزینه‌های تحصیل نیست. تحصیل در این مدارس کاملا رایگان بوده و از مهم‌ترین مدارک لازم برای تحصیل در این مدارس، ارائه مدرک زبان و مهارت در زبان آلمانی است.

مدارس خصوصی
مدارس خصوصی آماده پذیرش دانش آموزان بین المللی هستند. مدارس خصوصی برای هزینه های تحصیل از دولت بودجه‌ای دریافت نمی‌نمایند. این مدارس از دانش آموزان شهریه دریافت نموده و سطح آموزش در این مدارس نیز بسیار بالا است.



​​​​​​​مدارس برتر آلمان کدامند؟
یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های والدین و دانش آموزان انتخاب بهترین مدارس کشور آلمان است. در این خصوص والدین و دانش آموزان زمان زیادی را صرف تحقیق و جست و جو در مورد شناخت مدارس برتر کشور آلمان می‌نمایند.  معیارهای ورود به مدارس آلمان و تحصیل در آن برای همگان یکی نبوده و ممکن است سایر معیارها نظیر شهریه، سطح آموزشی، زبان تحصیلی، امکانات مدرسه و… در انتخاب مدرسه نیز تاثیرگذار باشد.
در ادامه لیستی از برترین مدارس آلمان برای شما ارائه می‌شود:


Schule Schloss Salem
Zinzendorfschulen
برلین مدرسه بین المللی براندنبورگ
Gymnasium Stift Neuzelle
کلن مدرسه بین المللی سنت جورج
مدرسه بین المللی CJD براونشوایگ ولفسبورگ



ویزای دانش آموزی آلمان و هزینه تحصیل در مدارس آلمان
در بالا ذکر کردیم که مدارس کشور آلمان به دو صورت دولتی و خصوصی اداره می‌شوند. اگر دانش آموزان در مدارس دولتی آلمان مشغول به تحصیل باشند عموما تمامی هزینه های تحصیل آنها رایگان خواهد بود. زیرا تمامی بودجه مدارس دولتی آلمان توسط دولتی آلمان تامین می شود و نیازی به پرداخت هزینه توسط أانش آموزان نیست.
 مدارس خصوصی از دولت بودجه‌ای برای ارائه خدمات آموزشی به دانش آموزان دریافت نمی‌کنند. تعداد زیادی از مدارس بین المللی موجود در کشور آلمان از نوع مدارس خصوصی هستند. هزینه‌های دریافت شده از دانش آموزان در تمامی مدارس خصوصی یکسان نبوده و میزان شهریه و هزینه‌های تحصیل در مدارس مختلف و مقاطع تحصیلی باهم متفاوت هستند.  مبالغ دریافت شده از دانش آموزان ممکن است تنها برای تحصیل آن‌ها در مدرسه در نظر گرفته شده باشد و یا آن که شامل خوابگاه و امکانات منحصر به فرد دیگری نیز گردد.
به عنوان مثال میانگین هزینه‌ تحصیل برای دانش آموزان پایه اول تا هشتم در حدود ۱۵۰۰۰ یورو در سال تخمین زده می‌شود. میانگین این مبلغ برای دانش آموزان از پایه نهم تا دوازدهم حدود ۲۰۰۰۰ یورو و در برخی دیگر از دبیرستان‌ها حدود ۱۲۰۰۰ یورو است.


اخذ بورسیه تحصیلی در مدارس آلمان
امکان دریافت بورسیه تحصیلی از مهم‌ترین موضوعاتی است که دانش آموزان و والدین آنان حین انتخاب محل تحصیل در نظر می‌گیرند. ذکر این نکته الزامی است که سیستم تحصیلی در مدارس دولتی کشور آلمان رایگان است. و امکان استفاده از این سیستم رایگان برای دانش آموزان بین المللی نیز وجود دارد. به همین دلیل اخذ بورسیه تحصیلی در مقاطع پایین راحت نبوده و امری دشوار تلقی می‌گردد. اخذ بورسیه تحصیلی در مدارس دولتی و حتی خصوصی بسیار دشوار بوده و دارای شرایط بسیار خاصی است. بنابراین امکان دریافت این بورسیه برای دانش آموزان بین المللی وجود نداشته و تنها برای دانش آموزان تبعه آلمان امکان پذیر است. به طور کلی هزینه‌های تحصیل در کشور آلمان بسیار پایین‌تر از هزینه‌های تحصیل در بسیاری از کشورهای بالقوه است.


شرایط دریافت ویزای دانش آموزی آلمان
تمامی دانش آموزانی که ملیت آنها به غیر از این کشور ها(استرالیا، آندورا، برزیل،کانادا، السالوادور، هندوراس، اسرائيل، ژاپن، موناکو، نیوزلند، سن مارینو، سوئیس، ایالات متحده، کره جنوبی) و خارج از کشور های حوزه شنگن می باشد، برای تحصیل در مدارس آلمان باید برای دریافت ویزای دانش آموزی کشور آلمان اقدام کنند. ویزای دانش آموزی آلمان جزو ویزاهای ملی و طولانی مدت کشور آلمان به حساب می آید. و به شما اجازه اقامت بیش از سه ماه و به طول مدت تحصیلتان در کشور آلمان را می دهد.
در حال حاضر بررسی ویزای دانش آموزی متقاضیان ایرانی توسط شرکت ویزا متریک( تنها کار گزاری مورد تایید سفارت آلمان داخل ایران) انجام می شود.


​​​​​​​مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای دانش آموزی آلمان
برای ورود به کشور آلمان و ادامه تحصیل در مدارس این کشور، ارائه مدارک مورد نیاز امری ضروری است‌. یکی از مهم‌ترین مدارک و شرایط لازم جهت اخذ ویزای دانش آموزی، دارا بودن تمکن مالی و ارائه مستندات مربوط به آن است.

مدارک و شرایط لازم به شرح زیر هستند:


نامه پذیرش از مدرسه مورد نظر در هر ایالت آلمان که نشان دهنده پذیرش دانش آموز از مدرسه مورد نظر باشد.
ارائه گواهی تمکن مالی جهت تامین هزینه‌های تحصیل و زندگی دانش آموز در آلمان. با توجه به آن‌که دانش آموز زیر سن قانونی بوده و امکان کسب درآمد و اشتغال را ندارد، باید مدارکی ارائه شود که هزینه‌های تحصیل دانش آموز تامین می‌گردند.
فرم درخواست ویزای تحصیلی آلمان به صورت تکمیل شده
آخرین مدرک تحصیلی
مدرک زبان
بیمه نامه
پاسپورت معتبر به این معنا که پاسپورت دارای تاریخ اعتبار تا پایان دوره تحصیل دانش آموز باشد.
انگیزه نامه تحصیلی و روشن نمودن هدف از تحصیل در مدارس آلمان
ارائه گواهی سلامت دانش آموز
آخرین مدرک تحصیلی با ریز نمرات ترجمه شده به زبان آلمانی
دو قطعه عکس





صدور ویزای دانش آموزی آلمان چه مدت به طول می‌انجامد؟
صدور ویزای دانش آموزی پروسه‌ای زمان‌بر بوده و نیازمند طی کردن مراحلی است. این مراحل و بررسی‌های انجام شده جهت تایید نهایی مدرسه مورد نظر شما برای صدور نامه پذیرش و صدور ویزای دانش آموزی توسط سفارت آلمان و مرکز ویزامتریک بوده و به زمان نیاز دارد. زمان برای صدور ویزای دانش آموزی آلمان پس از تحویل مدارک به سفارت آلمان مدتی بین ۳۰ الی ۴۵ روز کاری به طول می انجامد و در موارد بسیار معدودی ممکن است تا ۳ ماه نیز طول بکشد.

ویزای دانش آموزی آلمان چه مدت اعتبار دارد؟
مدت اعتبار ویزای دانش آموزی ثابت نبوده و بسته به شرایطی متغیر است. معمولا مدت زمان اعتبار ویزای دانش آموزی تا پایان دوره تحصیلات بوده یک سال اعتبار دارد.

برای دریافت ویزای دانش آموزی آلمان چه میزان هزینه لازم است؟
میزان مبلغ مورد نیاز برای درخواست ویزا دانش آموزی آلمان در سایت ویزامتریک به طور دقیق مشخص شده است. در این سایت هزینه لازم برای خدمات شرکت ویزامتریک 29.4 یورو و همچنین بررسی مدارک شما توسط سفارت آلمان 40 یورو اعلام شده است. برای آماده کردن مدارک لازم جهت اخذ ویزای دانش آموزی آلمان به صرف هزینه‌های دیگری نیاز است که صحبت در این باره در این مقاله نمی‌گنجد.

ویزای همراه دانش آموزی آلمان
از آن جا که دانش آموز زیر سن قانونی است باید دارای قیم یا سرپرست قانونی باشد. قیم یا سرپرست قانونی دانش آموز می‌تواند والدین او، یکی از آن‌ها و یا از آشنایان او باشد. چنانچه دانش آموز قیم قانونی نداشته باشد، مدیر مدارس شبانه روزی سرپرستی دانش آموز را بر عهده می‌گیرند. اولیا دانش آموزان می توانند با دریافت ویزای همراه دانش آموزی آلمان به مدت طول تحصیل دانش آموز خود د رکشور آلمان اقامت داشته باشند.